House of Trembling Madness, York, 6.8.2019

on

Kummallinen parin minuutin sadekuuro juuri kun olin Brew Yorkista lähdössä. Ostin aikani kuluksi heidän alakerran pullo/paitakaupasta Deya/Verdantin What’s Done is Donen, 7£ hinta ei varsinaisesti ollut halpa. Sitten kävelyä kuvauksellisimman Yorkin läpi, joka on hieman rauhallisempi nyt kauppojen sulkiessa ja sadekuuron ansiosta.

Trembling Madness ei mikään ilmiselvin paikka kadulta, pari ikkunaa ja sisälle kurkistaessa näyttää pelkältä hyvinvarustetulta pullokaupalta. Vähän peremmältä löytyy kuitenkin rappuset yläkertaan piilotettuun pubiin. Varmaan järkeväkin hieman naamioida paikkaa, todella pieni ja vanha paikka. Yksi viistokattoinen huone, laajakulmaisemman objektiivin tarvitsisi kuvaukseen. Seinillä täytettyjä eläimiä ja ylipäätään fiilis on hieman kuin alppimajassa. Kadulle täysin hiljainen, ylhäällä aika täyttä. Tietäjät (ja googlaajat) tietää.

Kohtuullisen hyvänoloinen valikoima oluita, 8 kegiä ja neljä caskia. Wylamilla vahva edustus riileissä, Garagea ja Northern Monkia kegissä, sekä Duchess de Bourgogne. Ihmisiä syömässä, ’keittiö’ on kyllä pienin näkemäni, eli tuo 3×1,5m tila tiskin takana neljälle siellä pyörivälle hengelle, yksi tiskaa, yksi tekee lämpimät, kaksi muuta tarjoilee ja muuta sekalaista. Tiskillä istuessani puolen metrin päässä kuvan pinkkipaitainen baarimikko vääntää muusia tömpällä, tekemisen meininki. Pakkohan se oli ottaa pieni pork pie veripuddingilla.

Northern Monkin Bill Me for the Damages oli erinomainen, raikas ja kevyen oloinen mehudipa. Puolikas katosi niin nopeasti että untappdia ehtinyt edes täyttää, saman panimon Faith on aika paljon hillitympi, hivenen mineraalisen hedelmäinen tapaus. Melkoisen anakronistinen yhdistelmä ikivanhaa paikkaa, perinteistä ruokaa ja moderneja mehuipoja. Pidän tästä, ja näköjään muutkin, kun tämä on nyt aivan täynnä muuten aika hiljaisena torstaina.

Lähtiessä vilkaisin tarkemmin pullokaupan puolta. Melkoinen kavalkadi: Vocation, Northern Monk, Wylam, Garage, Burnt Mill, Pressure Drop, Loka Polly, Evil Twin, B.A.D., North, Neon Raptor, Siren, Cloudwater, Turning Point, Pomona Island, First Chop, Brass Castle. Enpä ole koskaan nähnyt yhdessä paikassa näin paljoa tölkkimehuipoja, mutta onhan täällä ’vähän’ muutakin. Älytön paikka, kuvassa kolmannes takahuoneen oluista…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s