Lot Chmiela, Poznań, Puola, 12.7.2018

on

Berliinin karujen maisemien jälkeen Poznan on silmiinpistävän siisti. Pieni vanha kaupunki nätteine rakennuksineen ja mukulakivikatuineen on vähän eri maata.

Vanhan kaupungin kiertäminen ei montaa minuuttia kestänyt, samalla bongasin listaamani olutpaikat yhdessä kasassa pääaukiosta pohjoiseen. Kätevä ainakin kiertää kun ei montaa askelta tarvi paikkaa vaihtaessa ottaa.

Söin pierogeja ensimmäisessä hyvännäköisessä paikassa, hyvää oli, maistoin nyt ensimmäistä kertaa puolalaista keitettyä versiota. Peruna-kevätsipulitäytteellä ne oli kuin uusia perunoita olisi syönyt. Jokin vraft-olutkin pullossa löytyi, toimiva vehnäolut-ipa -hybridi. Palvelukin loistavan ystävällistä, hyvä ensivaikutelma Puolasta.

Kadun toisella puolella sitten ensimmäinen olutkohde, Lot Chmiela, kivassa pinkissä talossa. Kapeassa talossa pitkä tila ei hirveästi asiakaspaikkoja. Takana sisäpihalla lisää pöytiä ja edessä aukiolla samoin. Vaikea saada järkevää kuvaa.

8 hanan olutlistalla pari Perunia ja Pintaa, Profesja, Rock Mill ja Szalpiw. Perunin apa on vähän liian kukkainen tapaus, mutta puhdas ja perinteinen apa.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s